• Diferenta dintre Spinning si Indoor cycling

  Diferenta dintre Spinning si Indoor cycling

  Fie ca ne aflam in sezonul cald, fie in cel rece daca suntem pasionati de sport si de conditia noastra fizica, sala de sport este intotdeauna cea mai buna solutie atat iarna cat si vara.

   

  Daca sunteti adeptii mersului pe bicicleta, sau pur si simplu doriti sa aveti un fizic de invidiat si nu va hotarati ce sa alegeti intre un curs de Spinning sau Indoor cycling, acest articol va va ajuta sa intelegeti diferentele care dintre acestea doua, si astfel sa alegeti cea mai buna varianta.

  johnny

   

  Spinning-ul a fost inventat la inceputul anilor ‘80 de atletul american si practicantul de arte martiale Johnny Goldberg, cunoscut astazi ca Johnny G. Pe cand se antrena pentru “Race Across America”, el a simtit nevoia de a dezvolta o noua metoda care sa-i permita antrenarea si pe parcursul sezonului rece, astfel a conceput o bicicleta stationara de interior, care sa simuleze cat mai perfect mersul real pe bicicleta. Ulterior in anul 1989 Johnny G a deschis primul studio de Spinning din lume in orasul Santa Monica din Los Angeles.

   

  Sa incepem cu similaritatile dintre Spinning si cu Indoor cycling:

  • ambele se desfasoara in interior (indoor),
  • au ca instrument bicicleta stationara,
  • programele de antrenament se desfasoara intr-un cadru pe ritmuri de muzica vioaie,
  • cu mai multe biciclete,

   

  Exista insa niste diferente consistente inte cele doua:

   

  1. Forma bicicletelor de indoor cycling e diferita de a celor de Spinning. Bicicleta Spinning este special proiectata mai mult ca o bicicleta de drum, reala. In plus, acest tip de bicicleta detine mai multe ajustari atat la scaun, ghidon, pedale, cat si la diferitele nivele de dificultate, fiind foarte flexibile, acoperind toate ariile de practicanti: atat incepatori cat si avansati.

   

  2. Un alt beneficiu al Spinning-ului: veti avea o postura diferita pe o bicicleta de Spinning si acest fapt se va simti. Spre deosebire de majoritatea bicicletelor de exercitii indoor care sunt mai drepte (sunt mai mult in pozitie verticala) , au scaunele mai largi si sunt deseori mult mai “confortabile”.

  Star-Trac-Blade-Spinner-Bike-3

   

  3. Pedalele la bicicletele Spinning, spre deosebire de celelalte indoor, au un sistem de pinioane, care permit ca roata sa se roteasca in mod liber daca incetati pedalarea.

  images

  Astfel, tendoanele dumneavoastra vor reactiona natural la aceasta inertie circulara adaugata contractandu-se la momentul maxim al cursei pedalei pentru a micsora inertia. In acest fel, rezulta o contractie excentrica adica alungirea muschilor responsabili de incetinirea flexiei soldului. Tendoanele dumneavoastra lucreaza deci mai intens pe o bicicleta Spinning. De exemplu, pe o bicicleta de Spinning puteti face exercitii de “urcare”(atunci cand pedalati in pozitie ridicata), astfel lucrati mai multe grupe de muschi, sau puteti face exercitii in care sa izolati anumite grupe de muschi.

  skeletal_muscle_fibers (1)

  4. Veti descoperi, de asemenea, ca inertia suplimentara de rotatie incurajeaza un ritm general mai accelerat ceea ce conduce la o tensiune suplimentara asupra sistemului cardiovascular. Din acest motiv pulsul dumneavoastra este de regula mai accelerat in cadrul unei sedinte de Spinning comparativ cu antrenamentul tipic de Indoor cycling. Pe masura ce ritmul pedalarii creste veti utiliza un numar mai mare de fibre musculare cu contractie lenta si veti pierde mai multe calorii.

   

  5. Un alt avantaj al bicicletelor de Spinning este felul in care sunt construite. Bicicletele de Spinning sunt concepute prin design sa oglindeasca cat mai fidel fortele si rezistentele unei biciclete de cliclism autentice. Din aceasta cauza bicicletele de Spinning au in componenta lor transmisie cu lant, spre deosebire de restul bicicletelor de indoor cycling care folosesc o banda din textila sau din material plastic. Transmisia cu lant permite o simulare foarte realista a dinamicii unei biciclete si in acelasi timp ofera o rezistenta sporita la stres.

   

  6. Spinningul este precum o cursa de ciclism, ce se desfasoara in sala de sport, sub indrumarea unui instructor acreditat, unde ritmul este stabilit de instructor in functie de cat de avansati sau incepatori sunt clientii.

  Din anul 1992 cuvantul Spinning a fost inregistrat ca brand si prin urmare, se refera la produse unice de fitness, cicluri şi programele oferite de titularul marcii Spinner, astfel cursurile de Spinning sunt sustinute numai de traineri si instructori certificati, bicicletele vor fi Spinner si nu orice biciclete de Indoor Cycling.

   

  LOGO_STARTRAC

  Spinning-ul este marca inregistrata de Mad Dogg Athletics si poate fi folosit si promovat doar de Facilitatile Oficiale Spinning, pe cand cursuri de Indoor Cycling puteti gasi la orice sala de sport si nu necesita acreditare sau antreanment special din partea trainerilor.

2Comments
 • Posted by Constantinescu Mihai on September 11, 2014 at 9:09 am

  Buna ziua. Foarte bun si util articolul. Felicitari! Acum mi-am facut o idee clara si am reusit sa inteleg diferentele dintre spinning si indoor cycling. As dori sa-mi cumpar o bicicleta pentru spinning ca sa lucrez acasa. Am deja experienta de 2 ani de practica la WorldClass dar programul nu-mi mai permite sa ma duc la sala si as dori sa lucrez acasa. Puteti sa-mi recomandati o astfel de bicicleta in limita bugetului de 1500 lei? Am vazut multe modele dar din poza nu prea imi pot da seama care ar fi mai buna. Care sunt specificatiile tehnice de care ar trebui sa tin cont? Va multumesc

  Reply
 • Posted by Marius on June 16, 2015 at 1:40 pm

  FALS FALS FALS!
  Diferentele dintre Indoor Cycling si Spinning sunt legate de structura clasei si de modul de predare.
  Toti instructorii sunt certificati!!!
  Spinning se poate face si pe alte tipuri de biciclete decat cele produse de Life Fitness!!!
  Nu mai induceti in eroare posibilii clienti, doar de dragul de a face reclama unui brand anume!

  Reply

Leave a reply

Cancel reply