5 sfaturi esențiale în fitness pentru începători!

Te-ai hotărât să faci primul pas spre un stil de viață sănătos și să începi cu mersul la sală. Probabil auzi de la cunoscuți tot felul de sfaturi cu ceea ce trebuie să faci pentru a te acomoda repede cu mersul la sală, însă a venit momentul să primești sfaturile pe care le așteptai, de la experții în domeniu.

Îți vom prezenta mai jos 5 lucruri esențiale de care să ții cont pentru a atinge rezultatele pe care ți le dorești de mai mult timp.

1. Fă din fitness principala ta pasiune!

Da, de fitness trebuie să te îndrăgostești și să te reîndrăgostești iar și iar, cu fiecare nouă ședință. Acest sentiment te va face să revii mereu cu drag, să îți transforme pasiunea pentru sport în dependeță și să îți faci din fitness un obicei.
Trebuie să fii consecvent și să încerci să îți impui mersul la sală de 3-4 ori pe săptămână, pentru cel puțin 3 săptămâni pentru a intra în ritm.
Obiceiurile se dezvoltă în timp, de aceea ai nevoie de cât mai multe ședințe la sală pentru ați crea un nou obicei nou.
Acordă-ți timp, fii răbdător, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Controlează-ți ridicările

Nu începe în forță și nu te harzada cu ridicarea greutăților. Pentru început va trebui să fii atent la mișcările celor din jur, va trebui să consulți instructorul pentru a-ți arăta cum funcționează aparatele și începe cu greutăți mici și crește treptat. Eforturile tale trebuie să fie concentrate și controlate. Secretul este să lucrezi toate grupele musculare, pe rând, concentrându-te pe contractarea mușchilor respectivi.

3. Folosește mișcări combinate

Abia ai ajuns în sala de fitness și ești tentat să încerci exerciții pe care le-ai văzut pe internet sau prin revistele de specialitate. Nu trebuie să te grăbești! Începe prin exerciții simple, ca genoflexiuni, împinsul cu bara, împinsul la umeri, întreptările și alte exerciții pe care ți le vor recomanda instructorii de fitness. În acest mod îți vei antrena musculatura pentru exercițiile complexe care vor urma.

4. Trebuie să ții cont și de ceea ce mănănci

Dacă te-ai hotărât să vii la sală pentru a slăbi sau a te tonifia, trebuie să fii atent și la dieta. Uită de alimentele de tip junk food și nu încerca să te sabotezi singur. Nu este suficient faptul că vii la sală, ci va trebui să ai o alimentație echilibrată, fără mâncăruri procesate, zahăr în exces și carbohidrați. Tu ești responsabil de ceea ce faci în afara sălii de fitness, așă că va trebui să îți educi sticul de viață. Te vei bucura în continuare de o mâncare bună , gustoasă, dar sănătoasă. Alege puiul gătit la abur sau la cuptor, pește, legume, fructe și cereale integrale.

5. Pune cât mai multe întrebări

Pentru a-ți forma principalele abilități și a vedea cum funcționează lucrurile, trebuie să stai prin preajma unui antrenor. Întreabă-l, cere-i sfaturi și roagă-l să te ajute în folosirea aparatelor.
Nu este nimic în neregulă în a pune întrebări, mai rău este să nu o faci sau să fii ignorant. Dacă nu te simți confortabil să ceri sfaturi și să rogi antrenorul la nesfârșit, poți apela la un antrenor personal care va fi mereu numai lângă tine și îți va ghida toți pașii în lumea fitnessului. Mai mult, te va motiva atunci când vrei să renunți, te va sfătui cu ceea ce trebuie să faci, să nu faci și te va ajuta să ajungi la rezultatele pe care ți le dorești.

Mersul la sală poate deveni principala ta pasiune. Trebuie doar să începi, să fii motivat și să devii cea mai bună versiune a ta.

Noi, la EliteGym ne concentrăm pentru a-ți livra cele mai bune servicii în materie de fitness și ne dorim ca tu să fii fericit că te putem ajuta să îți îndeplinești misiunea!

Echipa EliteGym, www.elitegym.ro