Alerg mai bine afara sau intr-o sala de fitness?

O buna intrebare. Alergatul afara ofera marele avantaj ca esti in natura si respiri aer curat. Intr-un oras precum al nostru putem vorbi de aer curat?

Sa spunem ca da!

Alergam in parcuri, in zone special amenajate dar nu tinem cont de urmatorul aspect. Pe langa avantajele fizice, de sanatate pe care le are alergarea asupra noastra ca individ, supunem corpul unor tensiuni in zona articulatiilor, genunchi si mai departe coloana vertebrala, din cauza pardoselei dure, in cele mai multe cazuri de beton, pe care alergam.

Concluzia ….. daca alergi pe beton, foloseste cel putin incaltaminte speciala de alergat, gen GEL-EXCEL33 2.

In felul asta ai un grad de protectie ridicat pentru corpul tau.

In sala de Fitness, sa vedem…..

Banda de alergare iti permite sa te antrenezi la diferite intensitati si cu diferite inclinatii, fara a avea impedimentul vremii capricioase de afara.

Efortul pe banda de alergare este cu mult superior, pentru ca daca alegi un program de training trebuie sa te tii dupa el, si astfel se comporta ca un “personal trainer”…

Banda de alergat nu face nici macar un zgomot daca alergi corect pe ea. Ba mai mult decat atat, are o oarecare flexibilitate ceea ce echivaleaza cu alergatul pe o suprafata semi moale, echivalentul unei piste de pamant. Se stie ca alergatul pe ciment/asfalt/beton este dezastruos pentru articulatiile gleznelor si ale genunchilor.

Nu in ultimul rand, banda de alergare are urmatoarele avantaje:

  • Nu respiri gaze alergand prin zone poluate
  • Nu poti sa calci aiurea sa-ti scrantesti glezna
  • Alergi intotdeauna pe o suprafata optima ca si duritate, protejand articulatiile.
  • Poti selecta programe de training incat sa faci un efort corespunzator chiar daca esti iesit din forma.

Si nu in ultimul rand, esti supravegheat de catre un antrenor care iti explica de ce pulsul tau trebuie sa se incradreze intre limitele x si y, de ce nu e bine sa le depasesti, ce inseamna pentru corpul tau un puls ridicat, cum se comporta corpul tau la efort, de ce ametesti dupa efort.

Din nou va spun prieteni, sfaturile se dau de catre un antrenor profesionist. Profesionist nu inseamna decat absolvent FEFS sau ANEFS ( Facultatea sau Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport )

(NU POTI CERE SFATUL UNUI CIZMAR CAND TREBUIE SA TE OPEREZI )

EliteGym iti recomanda echipamentele Cardio STEX (Tv & Internet Inside)