Atunci când dulciurile merg cu sala!

Noi știm cât de mult iubești tentațiile dulci și că îți este extrem de greu să renunți la ele, chiar dacă vii la sală și faci mișcare în mod regulat. Și dacă orice este dulce îngrașă, dulciurile raw-vegane pot fi o alternativă mai sanătoasă atunci când pofta de ceva dulce pare de nestăpânit.

În primul rând, trebuie să știi că dulciurile raw-vegane nu conțin făină, lapte, zahăr, ouă, unt sau margarină, din start caloriile fiind număr mai redus. Acum te întrebi din ce sunt făcute și de ce sunt gustoase. Ele sunt preparate din semințe, nuci, fulgi de cocos, migdale, nuci românești sau pecan, caju, și folosiți îndulcitori naturali: miere de albine, zahăr de mesteacăn, sirop de agave. Pe langă acestea mai sunt adăugate și supralimentele care dau un gust deosebit: cacao, maca, lacuma, goji, roșcoave, guarana, spirulina.

În compoziția dulciurilor raw-vegane se pot regăsi și fructele uscate, cele care dau un gust deosebit dulciurilor: caise uscate, prune, curmale, smochine, dar și condimente naturale: vanilie, scorțișoară, cardamon sau nucșoară.

După cum ai putut observa dulciurile raw-vegane sunt adevărate surse de energie, mediu încărcate caloric, nu conțin zahăr și sunt foarte sățioase. Le poți consuma înainte de antrenemente intense la sală pentru că îți vor da acel boost de energie și sațietate.

Dulciurile raw-vegane pot fi savurate atât de cei mici, cât și de adulți pe tot timpul anului, chiar și în perioadele de post, iar cei care suferă de diabet se pot bucura în egală măsură de acestea.

Ce poate fi mai plăcut, decât să te bucuri de ceva dulce! Mai mult, aceste superalimente mențin indicele glicemic pe o perioadă mai lungă, astfel încât nu vei resimți pofta de ceva dulce, pe când zahărul alb provocă scăderea indicelui glicemic într-un timp foarte scurt.

Cu ajutorul dulciurilor raw-vegane nu vei mai fi nevoit să renunți definitiv la dulciurile care își plac din cauza unor intoleranțe sau alergii, întrucât acestea conțin numai alimente de origine vegană.

Chiar dacă dulciurile raw-vegane conțin mult mai puține calorii, trebuie să fim atenți chiar și în consumarea acestora. Nu se consuma cantități ridicate, nu se consuma seara, înainte de culcare, ci se vor  folosi ca sursă de energie, la micul dejun sau înaintea unor antrenamente la sală.

Prin urmare, apeleză la dulciurile raw-vegane pentru o porție de energie înainte de antrenamente, consumă-le cu moderație, iar pofta de ceva dulce îți va fi mereu satisfăcută.

http://dulcebypaula.ro/