Cel mai bun prieten din sală… instructorul de fitness

În sfârşit te-ai hotărât să faci pasul către o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită, aşa că te-ai hotărât să îţi faci abonament la sala de fitness. Te felicit pentru alegerea făcută. Acum, trebuie să ştii că “cel mai bun prieten” în sală este instructorul de fitness şi că ajutorul lui este o comoară pentru tine. Pentru că sfaturile lui pot face diferenţa dintre rezultate, într-un timp relativ scurt, şi un chin îndelungat, fără rezultate.
Pe scurt… faci sală zilnic, crezând că faci totul “ca la carte”, dar de fapt te antrenezi greşit, după un timp devii frustrat şi te laşi. Şi bineînţeles că îţi formezi părerea că sala nu e bună şi că mai degrabă apelezi la nu ştiu ce dietă minune pe care ai auzit-o la prietena ta. Ei bine, de asta trebuie să mergi la instructorul de fitness şi să îi ceri ajutorul. El îţi va arăta “drumul” pe care trebuie să mergi, o să îţi facă un program de antrenament, în funcţie de obiectivele / condiţia fizică / problemele medicale pe care le ai.
Aşadar, termină cu antrenamentele de pe net şi nu te mai lăsa antrenat de către pseudo-antrenori (şi aici mă refer la alţi clienţi care încearcă să iniţieze nou-veniţii în “arta fitness-ului”) şi cere ajutorul instructorului de fitness, pentru că el te va ajuta în executarea exerciţiilor, va aduce constanţă şi siguranţă. Te va învăţa cum să îţi dozezi efortul, îţi va schimba exerciţiile periodic şi te va încuraja, atunci când vei avea nevoie.
Apropo… aici, la EliteGym, avem cei mai buni instructori de fitness, aşa că… hai la sală cât mai repede!

 

Mircea Moraru

master trainer www.elitegym.ro