De ce ar trebui să combin clasele cu fitness-ul?

Probabil nu ești începător la sală, sau dacă ești, sigur ți-ai pus întrebarea de ce ar trebui să combini fitness-ul cu disciplinele.

Beneficiile sunt multiple, iar rezultatele par să apară mai repede atunci când combini disciplinele cu fitness-ul.
Dacă până acum ai fost doar la fitness, și ai tras din greu pentru rezultatele pe care ți le doreai, sau te-ai bucurat numai de beneficiile unei discipline, ar trebui să încerci un mix între cele două. Fitness-ul combint cu una sau două discipline care îți plac și te relaxează, te vor ajuta să îți atingi obiectivele pe care ți le-ai setat. În timp ce la fitness îți poți antrena toți mușchii, unele discipline se focuseză pe relaxarea acestora sau pe a lucra intensiv doar pe anumite părți ale corpului. Îți prezentăm mai jos câteva dintre beneficiile mix-ului de fitness cu discipline.

1. Obții rezultatele dorite într-un timp mai scurt
Dacă ai început de curând să vii la sală sau în ultimul timp te-ai focusat pe un singur tip de antrenament trebuie să știi că un mix între discipline și fitness este calea către rezultatele pe care ți le-ai setat. De exemplu, poți încerca clase precum FIT PUMP, Aerobic, Zumba, Tae Bo, Bag Boxing, Kangoo Jumps, Spinning sau Yoga, Pillates. La clasa de FIT PUMP îți vei tonifia corpul și vei lucra toate grupele musculare principale, folosind bara și ganterele. Este un antrenament ideal pentru îmbunătățirea forței și a rezistenței. De asemenea, la fitness poți exersa și aprofunda mișcările de bază, precum genuflexiunile, fandările și ridicările de greutăți – un element extrem de util, mai ales dacă ești la primele vizite în sala de sport sau poți opta pentru Yoga și Pillates pentru a-ți relaxa mușchii după o ședință de fitness.

2. Îți relaxezi și pregătești mușchii
Dacă ai un program în care mergi de cel puțin 2 ori pe săptămână la fitness, iar mușchii tăi sunt destul de tensionați sau nu mai ai energia necesară, trebuiesă combini fitness-ul cu discipline ca: Hatha Yoga sau Pillates, clase la care te relaxezi, atingi echilibrul interior și îți conferă o stare generală de bine.

3. Nu te plictisești
Probabil că până acum erai ,,fidel” numai unui singur tip de antrenament: fitness sau disciplina preferată, dar între timp a intervenit monotonia și ar trebui să incerci ceva nou. Poți începe să alternezi lunar fitness-ul cu o altă disciplină. În felul acesta ești într-o continuă provocare și poți descoperi cum unele discipline pot deveni preferatele tale.

4. Devii mai disciplinat
Poți începe ca singur sau împreună cu instructorul tău să îți faci un program în funcție de obiectivele tale. Notează-ți zilele în care mergi la fitness și zilele în care mergi la discipline, combină-le astfel încât de fiecare dată să descoperi noi provocări și să fii ce mai bună versiune a ta.

Vino la EliteGym și descoperă cum un mix între fitness și discipline te va ajuta să atingi forma pe care ți-o dorești. Fii consecvent, bucură-te de mișcare și vei descoperi ce beneficii are fitness-ul în combinație cu disciplinele preferate.