Descoperă cum îți poți începe ziua cu un boost de energie!

Cu toții simțim dimineața că trezitul este mult mai greu decât pare. Singura metodă pe care o consideri cu adevărat utilă este o cană mare de cafea, sau în unele cazuri o cană de ceai verde. Tot ceea ce ne dorim dimineața, este să îi oferim organismului un conținut ridicat de cofeină.

O cafea mare, aromată, fierbinte, neagră și fiartă pe îndelete, cu lapte sau scorțișoară pare singura scăpare în zilele în care nu reușește nimeni să îți intre în voie.

Dar la o altă metodă de a-ți începe dimineața cu un tonus ridicat te-ai gândit? Cum ar fi să începi cu un pahar mare de apă? Bineînțeles, cafeaua este utilă și are proprietățile ei, însă e mult mai bine să fie consumată după ce am consumat în prealabil un pahar cu apă. Studiile dovedesc faptul că un pahar de apă, dimineața pe stomacul gol are o mulțime de proprietăți. Atunci când acesta este combinat cu câteva picături de zeamă de lămâie, efectul de revitalizare a organismului este garantat.

Un pahar de apă cu lămâie conține în medie 25 de calorii și prezintă numeroase beneficii: conținut de vitamina C, calciu, potasiu, vitamina A, fier și fibre. Se poate spune că apa cu lămâie, băută dimineața este dușmanul de temut al kilogramelor în plus.

Apa cu lămâie pune rinichii în funcțiune într-un mod sănătos. După ce toată noaptea rinichii tăi au avut o perioadă de repos, îi punem în funcțiune cu un pahar de apă băută pe stomacul gol.

Vrei să îți iei doza de energie de dimineața? Nimic mai simplu! Un pahar de apă cu lămâie reprezintă un adevărat boost de energie. Toate activitățile de dimineață vor deveni mai ușoare, și în mod sigur le vei face cu ochii deschiși.

Un alt beneficiu cu care se poate mândri apa cu lămâie este faptul că optimizează funcționarea optimă a creierului și a sistemului nervos. Ești stresat? Simți că activitățile pe care le ai de făcut te copleșesc? Consumă apa cu lămâie, vitamină C reduce considerabil nivelul de stres al organismului și te va ajuta să realizezi ceea ce ți-ai propus cu mai mult tact.

De asemenea, apa cu lămâie ajută și sistemul imunitar, ne ajută să nu mai răcim atât de des. Vitamina C este un aliat important împotriva răcelilor și virozelor din orice sezon. Studiile demonstrează acest lucru: 90% din oamenii care au consumat apă cu lămâie în fiecare dimineață, au declarat că nu au răcit nici măcar o dată pe parcursul iernii.

Vrei să ai o piele mai fermă și mai luminoasă? Lămâia are proprietăți antiseptice și ajută la dobândirea elasticității pielii. Consumul zilnic de apă cu lămâie îmbunătățește aspectul pielii și acționează ca un bun remediu împotrivă îmbătrânirii.

Cu siguranță apa cu lămâie nu este un panaceu, însă are multe proprietăți care vor face cu adevărat diferență dacă introducem acest obicei în stilul nostru de viață.