Descoperă cum să-ți accelerezi metabolismul!

Probabil te-ai întrebat de multe ori care sunt secretele unui metabolism care funcționează în parametri optimi. Adeseori te gândești că metabolismul tău este unul lent, arde greu grăsimile și tu nu reușești să slăbești. Iată câteva trucuri pentru a îmbunătăți funcționarea metabolismului.

Apelează la mese dese, dar cu un conținut caloric scăzut.

Pentru ca metabolismul tău să fie în permanență activ, trebuie să eviți senzația de prea plin. Mesele copioase nu fac altceva decât să încetinească metabolismul. Astfel, încearca să ai parte de mic dejun, prânz și cină, plus alte două gustări. Ideal este să consumi alimente fără ărea multe calorii, la un interval de 3 ore.

Hidratează-te. Bea apa de preferat rece.

De ce rece? Pentru că organismul tău va depune efort pentru a o încălzi, iar în felul acesta metabolismul tău va deveni mai rapid. În medie ar fi bine dacă ai consuma întreu 1,5 l și 2 litri de apă, pentru ca metabolismul tău îți va fi cel mai bun prieten.

Consumă proteine.

Dacă vrei ca masa musculară să ți se dezvolte sau să o menții, este foarte util să consumi proteine. Nu doar că te vor ajuta să ai un corp de invidiat, ci îți vor ajuta și metabolismul. O masă musculară dezvoltată, înseamnă și un metabolism care funcționează normal. Consumă atât proteine de natură animală, cât și proteine de natură vegetală.

Fă mișcare de câte ori ai ocazia.

Mai multe exerciții fizice, un plus pentru metabolismul tău. Exercițiile fizice înseamnă transpirație, iar transpirația ajută la eliminarea toxinelor. Încearcă de fiecare dată să nu stai pe scaun, ci să încerci să te ridici și să mergi pe jos cât de mult poți.
Chiar dacă ai un job sedentar, încearcă să compensezi cu mersul pe jos până acasă sau până la biroul colegilor.
Este esențial să faci sport pentru că musculatura nus e dezvoltă numai cu ajutorul proteinelor.

Dormi suficient.
Știi că lipsa de somn îți încetinește metabolismul? Ei bine, da. La fel cum prea mult somn lucrează la un metabolism leneș, la fel se întâmplă și cu lipsa de somn. Planfică-ți orele de culcare, astfel încât să dormi 8 ore pe noapte.