FITNESS DE IARNA

A venit iarna din nou si tu parca ai inceput sa o raresti cu sala, sa stai mai mult pe acasa, mai ales ca vin si sarbatorile, chiar iti vine sa “mai tragi tare de fiare”, pentru ca planul e simplu: te apuci tare de la 1 ianuarie, nu?!

Intr-adevar, nevoile organismului se schimba in functie de anotimpuri si de exemplu, iarna avem tendinta sa exageram cu mancarea, pentru ca “ne-o cere organismul”. Acum daca erai urs, era ok, pentru ca intrai in hibernare, dar cum nu esti, din moment ce citesti acest articol, trebuie neaparat sa stii ca din cauza acestor luni “vei suferi” toata primavara urmatoare, si uneori si vara. Adica “hibernarea” asta te va costa mult, pentru ca vei lua cam multe kilograme in plus si le vei da foarte greu jos, mai ales dupa o pauza atat de mare.

Stiu ce vei spune: Frate, am tras tare tot anul, nici macar acum de sarbatori nu o pot lasa mai usor.

Ei bine nu, pentru ca aceste luni de iarna sunt cele mai importante, mai ales luna decembrie cand la orice pas gasesti sarmale, carnati, cozonac, etc. Asadar, hai sa faci iarna asta lucrurile altfel si incearca sa slabesti si sa progresezi la sala si nu lua pauza in zilele de sarbatoare, pentru ca vor fi multe si cu cat e mai pare pauza cu atat mai greu iti va veni sa te reapuci de sala anul urmator.

Mircea Moraru Master Trainer EliteGym