Fitness: 7 sfaturi care iți pot imbunătăți viața!

Stii că exercițiul este bun pentru tine… dar cât de bine știi asta?

Vrei să te simți mai bine, să ai mai multă energie și să trăiești mai mult?

Exercițiile clasice reprezintă soluția cea mai eficientă!

Meritele activitații fizice regulate, de la prevenirea afecțiunilor până la slăbire sau un somn mai bun, sunt greu de ignorat!

Ai nevoie de mai multă convingere?

Iți punem la dispozitie 7 sfaturi care iți pot imbunătați viața:

 

1. Exercițiul iți îmbunătățește starea de spirit

 

Ai nevoie să faci miscare după o zi de-a dreptul stresantă? Un antrenament la sala de gimnastică sau o plimbare vioaie de circa 30 de minute te poate ajuta să te calmezi. Activitatea fizică stimulează diverse substanțe chimice din creier, proces care te face să te simți mai relaxat și mai fericit. De asemenea vei arata mai bine si te vei simți mult mai bine dacă faci exercitii în mod regulat și cu ocazia asta iți poti intări increderea și iți poti imbunatați stima de sine. Activitatea fizică regulată te poate ajuta uneori să previi chiar și depresia.

2. Exercițiile combat afecțiunile cronice

 

Ești ingrijorat datorită afecțiunilor inimii? Speri să previi osteoporoza? Activitatea fizică ar putea fi lozul norocos!

Activitatea fizică regulată te ajută să previi sau să administrezi corespunzator tensiunea arterială crescută. Pe langa faptul că și colesterolul va avea de câstigat, activitatea fizică regulată stimulează lipoproteinele cu densitate mare sau colesterolul și reduce numarul de trigliceride. Te poate ajuta cu succes să previi diabetul de tip 2, osteoporoza și anumite tipuri de cancer.

 

3. Exercițiile te ajută să iți gestionezi greutatea în mod corespunzator

 

Vrei să dai jos din greutate? Incearca să lași deoparte lenevitul pe canapea pentru mersul pe jos sau activitați fizice. Când practici activitați fizice arzi calorii și cu cât activitatea este mai intensă cu atât arzi mai multe calorii… o metoda la indemână pentru a menține greutate sub control. Nu ai nevoie de mult timp pentru a face miscare așa cș incearcă să mergi pe scari in loc să iei liftul, să te plimbi in timpul pauzei de pranz și cel mai bine incearcă să petreci mai putin timp in fata televizorului.

Poate ți se pare ceva greu de realizat dar activitatea fizică acumulată de-a lungul zilei ajută la arderea caloriilor și la gestionarea corectă a greutații.

 

4. Exercițiile iți cresc nivelul de energie

 

Gâfâi după ce cobori scările sau după ce faci cumparaturi? Nu arunca prosopul și nu te lasa batut!

Activitatea fizică regulată te poate să ai o respiratie mai usoară. Activitatea fizică ofera oxigen si subtanțe nutritive țesuturilor tale. De fapt, iți ajută întregul tău sistem cardiovascular să lucreze mai eficient. Inima si plămanii tăi vor lucra mult mai eficient iar tu vei avea mai multă energie pentru a face ceea ce îți place.

 

5. Exercițiile favorizează un somn mai placut

 

Te chinui să adormi? Activatea fizică te-ar putea ajuta să ai parte de un somn corespunzator. Un somn bun iți poate îmbunatăți concentrarea, productivitatea și starea de spirit. Cu toate acestea există și o problemă. Dacă faci exerciții cu putin timp înainte de ora de culcare, este posibil să fii prea prin de energie pentru a putea dormi, așa că dacă ai probleme cu somnul încercă să faci miscare mult mai devreme în timpul zilei.

6. Exercițiile iți pot reaprinde scanteia în viața ta sexuală

 

Esti prea obosit pentru a face sex? Sau nu te simti în formă pentru a te bucura de intimitatea fizica? Activitatea fizică este salvarea ta deoarece  faci se te simti mai plin de energie și să arați mai bine, motive pentru care poti capata o atitudine  pozitivă în viața ta sexuală. Activitatea fizica regulată poate duce la o stare se excitabilitate sporită pentru femei, iar barbații care fac miscare în mod regulat miscare sunt mai puțin susceptibili în a avea probleme cu disfuncția erectila. Aceasta problemă apare mai ales odata cu înaintarea în varstă.

 

7. Exercițiile sunt distractive și amuzante

 

Te-ai intrebat vreodata ce să faci sâmbătă după amiază? Te gândeai la o activitate care să fie placută de intreaga familie? Activitatea fizica nu trebuie privită ca un lucru negativ ci ca un lucru placut. Incearcă să faci diverse activitati fizice împreună cu familia ta cum ar fi diferite sporturi, plimbari in parc și multe altele. Dacă te plictisesti încearcă tot timpul ceva nou.

Join Fitness, Join https://elitegym.ro/ !