Importanta puritatii aerului in sala de fitness

Cand alegem sa exersam intr-o sala de fitness specializata, de cele mai multe ori respiram acelasi aer ca si afara, ceea ce nu reduce influenta poluarii asupra organismului.

Noi la EliteGym ne preocupam si de acest factor. Am facut investitii special in aceasta privinta si astfel in incinta clubului beneficiati de un aer purificat pentru cele mai bune conditii in care puteti depune un efort fizic sustinut.

 

Clubul EliteGym beneficiaza de:

  • multiple unitati de climatizare
  • centrala de tratare a aerului
  • tunuri de aer

 

Astfel, aerul este absorbit de centrala de aer din exterior de la o inaltime de 30 de metri evitand poluarea directa de la sol (concentratia mare de gaze nocive provenite de la circulatia autoturismelor, concentratia mai mare de particule de praf, etc). Apoi aerul este tratat pentru a evita transmiterea bacteriilor si microbilor in incinta. Poluarea aerului se reduce in acest fel cu pana la 83%.

Dupa ce aerul a fost tratat este transmis catre unitatile de climatizare unde este racit la o temperatura de 23 de grade celsius, temperatura optima pentru efort fizic sustinut si pentru a oferi clientilor EliteGym un confort in plus.

Aerul viciat folosit deja in incinta se ridica in partea superioara a incaperilor din cauza temperaturii mai ridicate de unde este preluat si eliminat in exterior deasupra gurilor de intrare a aerului pentru a preveni re-intrarea acestuia in circulatia interna.

 

air-filters-hepa-62712-6713919

 

In plus, pentru asigurarea confortului, clubul EliteGym are in dotare si tunuri de aer care sunt practic unitati de AC cu simplul scop de a raci suplimentar incintele din cadrul clubului.

In clubul EliteGym acordam o importanta deosebita nu numai exercitiilor si antrenamentelor fizice practicate dar si celorlalti factori care influenteaza buna starea unui corp sanatos. Printre cele mai importante fiind aerul pe care il respiram.

Puritatea aerului inconjurator este de cele mai multe ori discutabila avand in vedere poluarea mediului in care traim. De cele mai multe ori cand exersam in aer liber nu luam in calcul timpul zilei si gradul de poluare al aerului in acea perioada.

 

 

DSC_0601-1024x682

 

 

Avand in vedere ca, intr-o sala de fitness in timpul exercitiilor fizice, organismul consuma mai mult aer din cauza efortului depus putem aprecia impreuna de ce este important ca sa respiram un aer cat mai pur. In plus, o circulatie si tratare constanta a aerului elimina si mirosurile nedorite din aer astfel contribuind la o experienta placuta in sala de fitness.

Exercitiile fizice intr-un mediu cu aer purificat cresc eficacitatea lor cu 10% pana la 20% dupa cum atesta atleti de performanta si studii de specialitate. Fitness-ul si gimnastica sunt un element important in mentinerea si imbunatatirea sanatatii dar in acelasi timp nu trebuie neglijat impactul unei diete sanatoase si a unui stil de viata sanatos.

Ca un beneficiu in plus, pe langa sanatate, nenumarate studii arata cat de mult un corp sanatos si bine cladit influenteaza caracterul, personalitatea si eventual pozitial sociala.

Va invitam sa consultati orarul EliteGym de unde puteti alege o disciplina pentru o experienta placuta si constructiva.