Importanța puritații aerului în sala de fitness

Când alegem să exersam într-o sală de fitness specializată, de cele mai multe ori respiram același aer ca și afară, ceea ce nu reduce influenta poluarii de orice tip asupra organismului.

Noi, la EliteGym ne preocupam și de acest factor!

Am făcut investitii special în această privință și astfel, în incinta clubului, beneficiați de un aer purificat, ce asigură cele mai bune condiții în care puteți depune un efort fizic susținut.

 

Clubul EliteGym beneficiază de:

  • Centrala de tratare a aerului CTA
  • Ventilo-convectori transport aer rece, cald, dotați cu filtre
  • Exhaustor aer viciat (Da, aerul pe care tu îl expiri este absorbit separat și eliminat din incintă!)
  • Echipamente de sterilizat cu tuburi UV GERMICIDALE
  • Tunuri de aer

 

Astfel, inainte de a intra în incinta clubului, aerul este absorbit de centrala de tratare a aerului CTA, din exterior, de la o înălțime de 30 de metri, evitând poluarea directa de la sol, (concentratia mare de gaze nocive provenite de la circulatia autoturismelor, concentratia mai mare de particule de praf, etc). Apoi aerul este tratat pentru a evita transmiterea bacteriilor și microbilor în camera de tratare a aerului, CTA. Poluarea aerului se reduce în acest fel cu până la 89%.

După ce aerul a fost tratat, este transmis către unitațile de climatizare unde este răcit la o temperatura de 23 de grade Celsius, temperatură optimă pentru efort fizic susținut și pentru a oferi clientilor EliteGym un confort în plus.

Aerul viciat, folosit deja în incintă se ridică în partea superioara a incăperilor din cauza temperaturii mai ridicate, de unde este preluat și eliminat în exterior, diametral opus gurilor de intrare a aerului, pentru a preveni re-intrarea acestuia în circulația interna.

 

air-filters-hepa-62712-6713919

 

Tratăm cu deosebită atenție dezinfectarea echipamentelor prin soluții virusocide de uz spitalicesc dar si prin echipamente de tip UV-C, echipamente de sterilizat cu tuburi UV GERMICIDALE!

Cu ajutorul personalului nostru calificat dar beneficiind și de ajutorul clientilor, echipamentele fitness sunt dezinfectate cu soluții de dezinfecție de uz spitalicesc (INCIDIN PRO), siguranța ta dar și a noastră fiind pe primul loc!

Din 5 in 5 ore oprim circuitele pentru dezinfecția prin UV,  sistemele profesionale de dezinfecție de tip spitalicesc asigurând distrugerea cu pană la 98% a germenilor si virusurilor!

 

În clubul EliteGym acordăm o importanță deosebită nu numai exercitiilor și antrenamentelor fizice practicate dar și celorlalți factori care influențează bunăstarea unui corp sanătos. Printre cele mai importante, fiind, aerul pe care îl respirăm.

Puritatea aerului înconjurător este de cele mai multe ori discutabilă având în vedere poluarea mediului în care trăim.

De cele mai multe ori când exersăm în aer liber nu luăm în calcul, timpul zilei și gradul de poluare al aerului în acea perioadă.

 

 

 

 

 

Având în vedere că, într-o sală de fitness în timpul exercițiilor fizice, organismul consumă mai mult aer din cauza efortului depus putem aprecia împreună de ce este important ca să respiram un aer cât mai pur. În plus, o circulație și tratare constantă a aerului elimină și mirosurile nedorite din aer astfel contribuind la o experiența placută în sala de fitness.

Exercițiile fizice într-un mediu cu aer purificat cresc eficacitatea lor cu 10% pană la 20% dupa cum atestă atleți de performanță și studii de specialitate. Fitness-ul și gimnastica sunt un element important în menținerea și îmbunatațirea sănatații dar în același timp nu trebuie neglijat impactul unei diete sănătoase și a unui stil de viață sănătos.

Ca un beneficiu în plus, pe langă sanatate, nenumărate studii arată cât de mult un corp sanătos și bine cladit influențează caracterul, personalitatea și eventual pozitia socială.

Vă invităm să consultați orarul EliteGym de unde puteti alege o disciplină pentru o experiență placută și constructivă.