Meditația-cheia în relaxare atât acasă cât și la sală

Dacă îți găsești greu concentrarea, îți pierzi energia destul de repede din cauza multitudinii de task-uri și ai o stare permanentă de tristețe, EliteGym îți propune să încerci să te bucuri de o disciplină deosebită. O disciplină care îți face inima să tresalte de bucurie, care te ajută să îți redobândești pacea interioară și să te bucuri de viață, de frumos, de oamenii din jurul tău și să te concentrezi pe lucruile importante pentru tine.

Este vorba de Hatha Yoga, https://elitegym.ro/disciplina/hatha-yoga/ care folosește și tehnici de meditație-cheia către relaxare și un stil de viață echilibrat.

Un studiu al cercetătorilor a demonstrat faptul că meditația pe care o practici atât acasă dar și la orele de Yoga, te ajută să te relaxezi, să scapi de stările depresionale și să te poți concentra în viața de zi cu zi. Astfel, cei care practică tehicile de meditație se concentrează mai mult pe prezent decât pe sine. Prin meditație vei conștientiza că este util să te desprinzi de trecut și de viitor, și să te bucuri de prezent.

Concentrează-te încă de la prima oră!


Deși este destul de greu să rămânem conectați cu noi, și să nu ne zboare gândul la problemele de peste zi, la lucrurile care ne fac triști și ne crează stări de neliniște, este foarte important să râmânem concentați și să ne gândim doar la prezint, să dobândești pacea interioară.
Primul pas spre meditație este să fii atent la senzații și la respirație. Conectează-te cu propria ființă! Inspiră lung pe nas și expiră pe gură scoțând un sunet ușor. Atunci când ești la birou sau ai treburi casnice, încearcă să iei o pauză la fiecare 90 de minute, să privești cerul, să admiri un tablou, sau să te uiți pe fereastră, pentru a reintra mai apoi în starea de concentrare.

Acasă sau la birou, într-o pauză de 10-15 minute poți opta pentru o tehnică de meditație ușoară. Ce înseamnă meditația ușoară? Înseamnă să îți folosești vederea periferică, mai mult decât cea centrală. Fixează un punct pe perete, deasupra nivelului ochilor, și privește-l. Concentrează-te pe acest lucru, și vei observa cum vederea periferică va funcționa mai mult decât cea centrală.

De asemenea, poți opta și pentru meditația adâncă, meditația de regăsire și redobândire a echilibrului. Încearcă să găsești un spațiu în care să fii doar tu cu tine, și, pentru 15 minute, închide ochii și încearcă să rămâi treaz și să nu te gândești la nimic altceva. Găsește-ți o poziție în care te simți relaxat. Această tehnică te va ajuta să îți menții energia, să te regăsești și să conștientizezi lucrurile cu adevărat importante.

Vino la EliteGym, la Hatha Yoga pentru sesiuni de care vei deveni dependent, ore în care vei privi viața cu alți ochi, și care te vor ajuta să atingi echilibrul.