Menține-te în formă la 40+

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, după ce ai trecut de 40 de ani, te gândești că este destul de greu să mai pierzi în greutate sau să îți păstezi un stil de viață echilibrat.

Volumul mare de muncă, stresul, factorii externi și toate responsabilitățile pe care le au zilnic, determină femeile să iși neglijeze starea fizică și să facă mult mai puțină mișcare. Chiar dacă ai auzit mituri despre faptul că odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul încetinește, iar tu nu mai reușești în niciun fel să slăbești, este total eronat.

Potrivit studiilor, după vârsta de 40 de ani, 50% din femei se îngrasă cu 3 pana la 7 kilograme mai mult, dar acest lucru poate fi remediat destul de repede dacă acorzi o importanță sporită stilului de viață.

Nu recurge la diete drastice!

Încearcă să adopți un stil de viață sănătos, să consumi fructe și legume, cereale integrale, salate, carne slabă și proteine.  Nu te înfometa, pentru că nu vei face decât să pierzi din masa musculară, rotunjimile siluetei se pierd, iar tu e posibil să nu pierzi niciun centimetru din talie.

 

Redu consumul de grăsimi saturate, mezeluri, brânză grasă, dulciuri, produse de panificație și produse de fast food. Evită prăjelile și sosurile.

Sportul trebuie să fie cel mai bun prieten al tău!

Vino la EliteGym și alege să te antrenezi alături de un  Personal Trainer. Acesta te va ajuta să alegi tipul de antrenament potrivit pentru tine, te va motiva, îți va insufla dorință de reușită și te va detremina să te antrenezi cu drag. După 40+ ai nevoie de antrenamente personalizate, de o atenție sporită asupra exercițiilor pe care le faci pentru a-ți proteja articulațiile. Dacă alegi să vii la discipline, trebuie să știi că pentru  a observa rezultate, trebuie să fii prezentă de cel puțin 2 ori pe săptămână și să fii foarte determinată. Poți opta pentru Aerobic, te poți destinde și antrena în același timp la Zumba, poți lucra cu greutăți la FIT Pump sau poți descoperi tainele Tae Bo.

Dacă îți dorești un tip de antrenament deosebit, care te ajută și la sănătatea coloanei vertebrale, poți opta pentru SPINNING, iar dacă timpul tău este foarte limitat și nu poți ajunge des la sală, clase de AEROBIC de 2 ori pe saptamna.

Orice antrenament ai alege, mișcarea este cel mai important factor pentru a te menține în formă. Vei fi mai activă, energică și fericită. Te poți bucura de hainele care îți plac, de activitățile alături de prieteni fără să obosești excesiv. De asemenea, fii atentă la ceea ce mănânci, pentru că o dietă haotică, împreună cu sportul nu vor da rezultate.

Nu este greu să te menții în formă și la 40+, trebuie doar să dai dovadă de voință, să fii atentă la sfaturile antrenorilor și să nu te neglijezi.

Vino la EliteGym și începe călătoria ta spre o formă de invidiat, chiar și la 40+!