Merry Fitness

În primul rând trebuie să știi de la început ca ăsta nu este un articol tehnic, în care să îți explic ce să faci ca să nu te îngrași de Crăciun, sau unul motivațional, în care eu te încurajez să stai departe de bunătățile de sărbători. Sau să te “împing” să mergi la sală în luna decembrie. Nu! Eu doar vreau îți urez un Crăciun Fericit, cu muuultă mâncare. Să trăiești sărbătorile la maxim și să nu te gândești că o să strici tot ce te-ai chinuit să “construiești” până acum, când vine vorba de corpul tău. Îți doresc să te bucuri și tu de vinul ăla bun “de țară”, că na… o dată e Crăciunul și nu trebuie să te gândești la caloriile lichide din alcool și la faptul că sunt cele mai nocive pentru tine. Și chiar te încurajez să faci pauza aia de sală, binemeritată de altfel, acum la sfârșit de an, și să petreci sărbătorile așa cum se cuvine. Nu te așteptai la asta, nu!?

Un lucru pe care l-am învățat în toți acești ani de când antrenez este că totul se rezumă la o întrebare: “Cât de mult îți dorești?” În cazul nostru, cât de mult îți dorești să arăți bine? Pentru că asta face diferența între cineva care doar vrea să arate bine și cel care chiar își dorește cu adevărat și face ceva pentru asta. Și știi ce mai face cel care își dorește rezultate imediat după Anul Nou? Nu, nu face tot ce am scris mai sus, ci merge la sală toata luna decembrie (mai ales de Crăciun) și după Revelion. Cum s-a deschis sala de fitness a și reluat antrenamentele, ba chiar începe cu o alergare pe 1 ianuarie ca să își revină după petrecerea de Anul Nou.

Dacă tu alegi să faci pauză totală între 15 decembrie și 15 ianuarie – că na… o meriți, doar ai făcut sală câteva luni consecutiv – trebuie să știi că o lună fără sală nu numai că îți va încetini dramatic metabolismul, dar apoi îți va veni și foarte greu să te reapuci de antrenamente. Vei pierde absolut tot tonusul acela muscular cu care te lăudai la prietenii tăi și brusc luna aia de pauză se duce spre o lună jumate, chiar două. Iar când va veni vara, și tu nu arăți nici pe departe așa cum îți dorești, o să zici că o lași pe vara viitoare cu “pătrațelele”. Eu zic că la anul vei prodeda la fel și tot așa, în fiecare an. Dar na, acum dacă meriți pauza asta, eu nu mă bag, ci chiar te încurajez să o faci.
Acum, la sfârșit de articol, antrenorul din mine vrea să îți zică că eram ironic mai sus, dar cred că te-ai prins deja și chiar trebuie să bagi sală de Crăciun și mai ales după, să te ții departe de tentațiile culinare sau să încerci să “păcătuiești” cât mai puțin în perioada asta, când vine vorba de mâncare. Aaa, nu uita… sala va fi deschisă aproape tot timpul, așa că nu ai scuza asta!
În final nu îmi rămâne decât să îți urez, de data asta pe bune, să ai un Crăciun Fericit alături de cei dragi. Merry Fitness!!!

Mircea Moraru
master trainer EliteGym