
Personal Trainer
DE CE PERSONAL TRAINING?

MOTIVAȚIE
Atunci când vii la sală ai nevoie, cu siguranță ai nevoie de foarte multă motivație. Motivația este un punct foarte sensibil, este destul de complicat să rămâi motivat atunci când te antrenezi singur. Sesiunile de antrenament realizate alături de un Personal Trainer îți vor crește cu adrevărat motivația și te vor ajuta să atingi obiectivele pe care ți le-ai setat.

ATINGEREA SCOPULUI PROPUS
Alături de un Personal Trainer îți definești mult mai ușor scopul pe care îl ai. Personal Trainer-ul ia în considerare nivelul actual de fitness și planifică cu tine atingerea obiectivelor tale prin antrenamente. Personal Trainerul te ajută să analizezi evoluția lunară, îți vine în ajutor cu sfaturi, idei de meniu și îți creează un program de Fitness adaptat condiției fizice, activităților pe care le practici și timpul în care vei ajunge la rezultatul dorit.

PREVENIREA ACCIDENTĂRILOR
De multe ori întâmpini situații în care nu știi să folosești echipamentele din sala de fitness sau nu le folosești la intensitate maximă. Un Personal Trainer va fi ca un profesor, de la care sfaturile pe care le primește vor fi întotdeauna utile, te va învăța să folosești echipmentele corect și te va feri de eventualele accidentări. Chiar și în cazul în care ai suferit un accident, comunici cu medicul și cu Trainerul tau, deoarece el este capabil să îți construiască un program de antrenament eficient și adecvat unei recuperari în siguranță.
INTREBARI DES INTALNITE
Alex Bucur, antrenor personal EliteGym Galați.
Frecvența timpului petrecut la sală depinde foarte mult de tipul de efort fizic depus, alimentația pe care o ai și odihna.
Dacă dorești să crești în masa musculară, frecvența la sală trebuie adoptată în funcțiie de puterea de refacere a organismului, în urma efortului fizic depus. De preferat ar fi ca refacerea dintre antrenamente să fie de 48 de ore între două antrenamente grele, pentru a-i permite organismului să reacționeze la stimuli produși antrerior. În aceasta situație ar trebui să te antrenezi de 3 ori pe săptămână.
Dacă obiectivul tău este îmbunătățirea condiției fizice, poți efectua și până la 5 antrenamente pe săptămână, cu stadiu de dificultate mic sau mediu.
Mircea Moraru, antrenor personal EliteGym Galați
Apa este esențială în orice activitate pe care o practici, ea reprezintă mai mult din jumătate din greutatea corporală. Este indispensabilă într-un antrenament pentru că deschidratarea duce la rezultate mai scăzute, cauzează crampe musculare și amețeli, scade forța și rezistența musculară.
Apa te ajută să te energizezi, să îți menții tonusul și să continui antrenamnetul. Este bine să consumi în timpul unui antrenament de 40-60 de minute, circa 700-1,5 litri de apă.
Dudu Andrei, antrenor personal EliteGym Brăila
Răspunsul ar fi antrenamente cardio la intensitate crescută, urmate de exercițiile de forță pentru a dobândi masă musculară. Însă, antrenamentul cu greutăși poate fi la fel de util în procesul de slăbire deoarce îți permite să câștigi masă musculară, ce îți va fi utilă ulterior pentru arderea caloriilor.
Un alt benefiu al antrenamentelor de forță este remodelarea corporală.
Un antrenor personal poate oberva și corecta modul de execuție al exercițiilor și astfel te poate scuti de accidentări. Un antrenor personal poate vedea modul în care reacționează organismul tău la volumul de efort și îți poate doza mai corect acest volum pentru a obține rezultatele dorite. A lucra cu un antrenor personal este mult mai puțin plictisitor. Te încurajează, îți dă mai multă încredere în tine, îți dă energie și te stimulează să lucrezi la intensitate maximă. De asemenea, te poate ajuta la acele exerciții la care ai nevoie de un
partener, în special daca este vorba de o relație strânsă, bazată pe încredere.