Pozitii Corecte in SPINNING

Pozițiile CORECTE ale brațelor în timpul clasei de Spinning:

De multe ori ești atras de ceea ce vezi pe Tik Tok, Instagram… clase de cycling în care instructorii dau din mâini în timp ce pedalează, își mișcă corpul așa zis controlat, ridică greutați, creând coregrafii ce consideră privitorul că energizează clasa.
In unele cazuri, în timpul efortului, participantul la clasa de cycling se dezechilibrează, scapă greutatea, alunecă pe ghidonul umed de transpirație al bicicletei, ceea ce nu este de dorit.

In SPINNING accentul se pune pe siguranța participantului, pe biomecanica mișcării de pedalare, care trebuie să fie identică cu pedalarea din exterior.
In SPINNING accentul se pune pe corectitudinea mișcării de pedalare, pe dozarea efortului, pe rezultate care vin din efort constant, susținut.

De aceea, dragă participant la clase în care instructorul dă din maini să te impresioneze, face flotari pe ghidonul bicicletei, ridică greutați în timp ce pedalează… analizează „antrenamentul” pe care îl faci, riscul de a te accidenta, documentează-te legat de tipurile de mișcari pe care le faci la clasă, și alege corect!

Pozitia 1

Sprijină mâinile pe centrul ghidonului bicicletei, pãstreză coatele și umerii relaxați.
Utilizează aceastã poziție pentru încãlzire, revenire sau atunci cand pedaleazi cu rezistența minimă.

Pozitia 2

Apucă ghidonul tinand mainile pe direcția umerilor. Aceastã poziție iti permite sã menții o posturã dreaptã
și oferã stabilitate în cazul în care te vei ridica de pe șaua bicicletei.

Pozitia 3

Apucă cu palmele ghidonul bicicletei în partea superioară și utilizează această poziție numai în timp
ce pedaleazi în picioare și atunci cand bicicleta este setată la rezistența inaltă.

first-position

Beneficiile SPINNING-ULUI la EliteGym Galati

Prin intermediul SPINNING-ULUI ai parte de numeroase beneficii atat fizice, cat și psihice.

POZ 2_1

Intr-o singură sedința poți arde intre 400-800 de calorii sau chiar mai mult, astfel reușești sa scapi mai repede de kilogramele nedorite. Disciplina SPINNING ajută la imbunătătirea activitații inimii si a plămanilor, precum și la scaderea riscului de imbolnavire a acestora, la tonifierea musculaturii, cresterea densitații osoase, echilibrarea nivelului de colesterol, la imbunatațirea nivelului de trigliceride și chiar la combaterea insomniei.

POZ 3