Recuperarea fizică post-traumatică în sala de fitness!

Îți dorești foarte mult să faci mișcare, dar problemele medicale te împiedică?

Trebuie să știi faptul că în sala de fitness există posibilitatea de a te recupera după un accident sau după o intervenție medicală, prin mișcare ghidată.
La EliteGym ai posibilitatea de a te antrena gratuit pentru recuperarea post-traumatică însă numai în prezența unui kinetoterapeut, pus la dispoziție de EliteGym. În sala de fitness vei avea parte de aparatură multifuncțională pentru fiecare grupă de mușchi (pectorali, spate, brațe, abdomen, picioare). De asemenea, poți folosi bicicletele magnetice, benzile de alergare, gantere, benzi elastice, mingi medicinale, cercuri, saltele.

Toate exercițiile pe care le vei practica, vor fi executate sub atenta supraveghere a profesorilor specializați în gimnastică medicală și kinetoterapie. Acum, mișcare nu va mai trebuie să aștepte, vei începe treptat și vei reintra în formă.

Spre deosebire de fitness-ul clasic, în care majoritatea oamenilor încep plini de energie și cu un tonus foarte bun, un program de fitness medical supravegheat este conceput astfel încât corpul este lăsat să se odihnească și să se recupereze. Terapia prin mișcare reprezintă un sistem de exerciții fizice care au ca scop menținerea formei fizice sau reducerea unor deficiențe, recuperare funcțională. Obiectivele generale urmărite în tratamentul prin kinetoterapie sunt: recuperarea forței musculare și creșterea rezistenței musculare, creșterea și adaptarea capacității de efort, ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru a corpului. De asemenea, îți vei corecta postura și aliniamentul corpului, îți vei crește mobilitatea articulară, te vei reeduca în privința respirației și sensibilității la diverși factori.

Trebuie să știi faptul că revenirea la sporturi sociale și alte activități sportive practicate înainte accidentării, nu este posibilă în mod automat. Pentru perioadă de timp e nevoie de un program de mișcare atent planificat, care să adapteze treptat exercițiile la caracteristicile specifice fiecărui individ.

În sala de antrenament, fiecare program urmează o schemă progresivă de tratament și are ca scop îmbunătățirea permanentă a stării fizice, puterii și rezistenței pacientului. Kinetoterapeutul te va ajuta cu evaluarea tași dezvoltarea unui program de exerciții individualizat pe nevoile și starea ta actuală de sănătate.

Vino și tu la EliteGym și descoperă cât de util este fitness-ul medical, iar specialiștii noștri vor fi alături de tine în permanență pentru a dobândi forma fizică, a căpăta putere și a avea încredere în tine.