Trucuri pentru un antrenament eficient de Spinning

In timpul unui antrenament de Spinning, se ard in mod normal in jur de 500 de calorii, in mai puțin de o ora. Dar pentru a eficientiza maxim antrenamentul dumneavoastră de Spinning, vă prezentam cateva trucuri ce va pot fi de folos:

1. Echipați-vă corespunzator pentru antrenamentul de Spinning!

Deoarece in cadrul sedintelor de Spinning, veți fi supuși unui antrenament intensiv, pentru a fi cat mai confortabili, va recomandam să vă echipați cu urmatoarele:

  • prosop: unul pentru a va sterge transpirația in timpul antrenamentului; Vă rog să mă credeți că veți avea nevoie!
  •  una sau doua sticle cu apa; hidratarea in timpul antrenamentului este foarte importantă!
  • pantofi sport cu talpa joasa rigida, decupati in jurul gleznei (pantofii foarte flexibili vor permite picioarelor tale sa amorteasca spre sfarsitul antrenamentului, iar pantofii sport cu talpă mai inalta te vor impedica sa pedalezi corect). Noi iți recomandăm, dupa ce te-ai familiarizat cu acest concept, SPINNING, să iți achiziționezi pantofi speciali cu prindere tip SPD, pentru a corespunde cu legăturile bicicletelor SPINNING din sălile EliteGym!
  • haine confortabile de antrenament: usoare, prin care pielea dumneavoastră poate respira. Acestea pot fi din material sintetic sau material special care sa nu absoarbă și să mențina transpirația, in vederea evitarii deshidratarii.

 

2. Ajustati-vă corespunzator poziția pe bicicleta de Spinning !

Dacă sunteți incepatori prezentați-vă la sedinta de Spinning cu cateva minute mai devreme pentru a va ajusta corespunzator bicicleta. Il puteți intreba pe instructorul de Spinning toate informatiile de care aveti nevoie.
Cea mai frecventă greseală intalnită, este aceea că majoritatea oamenilor iși reglează incorect șaua. Atunci cand stabiliți inăltimea scaunului bicicletei, aveți in vedere daca in momentul asezarii, genunchiul dumneavoastră este ușor indoit. Daca genunchiul este indoit mai mult decat un unghi de 10-15 grade atunci scaunul trebuie ridicat. Daca genunchiul dumneavoastra este drept, scaunul trebuie coborat.Spinner_Pace_6985_large

Atunci cand pedalați, piciorul dumneavoastră trebuie sa fie indoit la 25 de grade fata de partea de jos a pedalei pentru ameliorarea tensiunii pe anumite grupe de muschi.

32-original

3. Transformați antrenamentul Spinning in cursa vietii dumneavoastră!

Antrenamentul de Spinning este o cursă ce va solicita corpul, dar este de asemenea și o calătorie mentală. Atunci cand vă folosiți imaginatia pentru a vizualiza anumite trasee reale de cycling, corpul dumneavoastră se va antrena singur reușind să-și depasească propriile limite. Alegerea unui traseu, care este marcat pe o harta reală, vizualizarea lui și imaginandu-vă că sunteți in realitate acolo, vă vor ajuta să faceți din antrenamentul de Spinning o adevarată experientă de viată.images

4. Hidratati-vă inainte de orele de Spinning!

Este recomandat să manancați și să beți apă inainte de ora de Spinning, pentru că antrenamentul pe stomacul gol vă poate face să simtiți un disconfort și să nu performați la capacitatea dumneavoastră maximă. Dacă aveți planificat un antrenament viguros beți apă si manancați normal in acea zi.dieta_apa

5. Profitați de cadrul in care vă desfasurați antrenamentul de Spinning!

Din moment ce antrenamentul se desfasoară intr-un mediu controlat, la sala noastra de sport veți beneficia de indrumarea unui instructor format de autoritatea Spinning și specializat in astfel de antrenamente. Profitați si de avantajul că nu lucrati singur ci vă aflați intr-un grup de oameni care se antrenează alaturi de dumneavoastră. Acest fapt vă poate incuraja să vă fortați limitele: Toata lumea incepe impreună și termină mereu impreună!
Ascultați de indicatiile instructorului! Acesta este format in astfel de antrenamente si este cel mai in masura să vă recomande tipuri de exercitii potrivite pentru dumneavoastră!Spinning