Tu știi cât de importantă este hidratarea?

Ziua Mondială a Apei are loc anual, pe 22 martie, ca mijloc de a atrage atenția asupra importanței apei potabile și pentru a sublinia rolul esențial pe care îl are hidratarea în viețile oamenilor.

Apa este cea mai bună băutură, lipsită de calorii și reacții adverse. Ea sprijină toate organele pentru ofuncționare optimă, întreținând viața fiecărei celule vii. Este cea care ne ajută să ne menținem sănătoși, să slăbim și să ne menținem în formă.

Iată motivele pentru care este bine să consumi apă și să te hidratezi, mai ales atunci când faci sport:

1. Menține o stare optimă de sănătate și te ajută la detoxifiere
La nivelul celulei, apa facilitează pătrunderea oxigenului şi eliminarea deşeurilor metabolice, contribuind astfel la detoxifierea organismului. Ea asigură transportul tuturor substanţelor în corp, preia deşeurile metabolice din diferite zone ale corpului şi le duce spre ficat şi rinichi pentru a fi eliminate.

2. Ne ajută să absorbim eficient nutrienții din hrană, să slăbim și să ne menținem greutatea
Apa este cea care are un rol esențial în absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumi. Organismul o folosește pentru disoluția hranei în mici particule dar și pentru metabolizarea și asimilarea ei.
Apa prelungește de cele mai multe ori senzația de sațietate și ajută la o digestie optima. Dacă nu consumi suficientă apă și ajungi la deshidratare, nu vei face altceva decât să mănânci mai mult. Corpul are tendința de a confunda senzația de sete cu cea de foame, de aceea trebuie să păstrezi un nivel optim de hidratare. Poate ți s-a întâmplat să ai senzația că ai mânca ceva, dar poți încerca prin a bea un pahar de apă și să aștepți 5 minute.

3. Hidratarea te ajută să ai o piele frumoasă
Deshidratarea îți usucă pielea și îi dă un aspect ușor ridat. Un nivel optim de hidratare menține elasticitatea pielii, piele are un luciu frumos. De aceea este necesar să îți întreții piele nu doar la exterior, ci și la interior.

4. Hidratarea este foarte importantă în sala de fitness
Organismul nostru conține 60% apă, iar în timpul unui antrenament se pierd aproximativ 4%. Cu cât deshidratarea este mai intensă, cu atât antrenamentul ne pare mai dificil, ne simțim mai obosiți, iar recuperarea este îngreunată. De aceea, este foarte important să începi să te hidratezi chiar înainte de antrenament, pentru a-ți pregăti corpul. Cantitatea de apă consumată în timpul exercițiilor fizice depinde de mulți factori, printre care: cât de mult transpirăm, cât de intens este efortul, care este temperatura mediului în care ne antrenăm, ce alte băuturi mai consumăm pe lânga apă.
Indiferent de antrenamentul pe care alegi să îl practici, nu uita să iei cu tine și sticla de apă, pe care să o ai la îndemână atunci când faci sport.

Vino la EliteGym, antrenează-te corect și mențineți nivelul de hidratare, pentru ca rezultatele tale să fie pe măsura așteptărilor.