Tu stii ce ar trebui sa mananci dupa antrenament?

Regula e simplă: întodeauna trebuie să ții cont de tipul de efort pe care l-ai făcut și intensitatea acestuia. E forte important să corelezi efortul pe care l-ai făcut la sală cu ce mănânci.

Fiecare consideră că după ce a muncit la sală, merită ceva cu adevărat bun și bogat în calorii. Acesta este un lucru total eronat. De asemenea, nu de puține ori când antrenamentul este făcut seara foarte târziu, oamenii aleg să nu mai mănânce, un alt lucru greșit pentru că nu facem altceva decât să pierdem din masa musculară.

Pentru cei care merg la sală seara târziu, după ce își încheie activitatea, cea mai importantă masă ar trebui să fie prânzul, pentru a asimila o cantitate mare de nutrienți și energie.
Dacă practici antrenamente de tipul mind&body, mesele ușoare după antrenament sunt cele mai potrivite. O salată, iaurt cu semințe și fructe de pădure, bastonașe de legume sau un smoothie cu lapte de migdale este o alegere oportună.

După antrenamente cu exerciții la saltea sau cu greutăți mici (ore de tonifiere, cu solicitare medie) poți opta pentru un plus de proteine, pe lângă masa de seară preparată dietetic. De exemplu, după o oră de nivel mediu poți mânca legume asortate la abur cu o felie de brânză telemea și o roșie dacă vorbim despre doamne, sau despre peste cu legume la cuptor în cazul bărbaților.

Dacă ai avut parte de un antrenament cardio intens (ore de kickbox de avansați, cardio pe intervale sau spinning) ar fi bine să recurgi la o masă puțin mai satisoasa (morcov, mazăre, quinoa, un peste mai gras, cum ar fi somonul sau hrișcă,cartof dulce).

Oricum, trebuie să ai grijă întotdeauna că tot ceea ce mănânci seara, sau după orice antrenament pentru a-i da corpului tău exact ceea ce are nevoie: vitamine, fibre, proteine, minerale. Organismul trebuie să se refacă încet după fiecare set de exerciții, pentru ca a doua zi să poți continua.