Viata ca înainte… după primul bebe! cu EliteGym si Clinica InterBeauty

Ai așteptat să devii mămică, iar acum tocmai ce ai dus pe lume minunea la care visai.

În timpul sarcinii probabil kilogramele s-au tot cumulat și ai pierdut tot mai mult relația cu sportul și sala de fitness. Iar de poftele alimentare…nici nu mai vorbim. Tot ce ai de făcut de acum înainte este să te bucuri de copilașul tău și încerci să reintri în formă, treptat.
Probabil te-ai întrebi la cât timp după naștere poți începe antrenamentul și la ce trebuie să fii atentă atunci când reîncepi mișcarea. Trebuie să știi că, tipul de naștere îți spune când ar fi ideal să te întorci în sala de fitnees. Dacă ai avut o naștere normala, fără complicații, poți începe antrenmnetul la 5-7 săptămâni după naștere. În cazul unei naşteri prin operaţie cezariană, sportul poate demara nu mai devreme de 12 săptămâni de la naştere. Aici, situația se complică în funcție de tipul operației de cezariană.

Tipul operației de cezariană joacă un rol foarte important în refacere și propriu-zis în începerea sportului. Nașterea prin cezariană este o alternativă la nașterea normală, care se practică atunci când mama nu poate naște natural din motive fizice sau medicale. Trebuie să ții cont de faptul că operația ideală, după care te refaci mult mai repede, este acea operație de cezariană cu depărtarea, și nu secționarea peretelui abdominal. Depărtarea peretelui abdominal, și nu secționarea acestuia te ajută să ai un timp de recuperare mai scurt.
Acum că ai aflat care tip de incizie este cea mai potrivită, sfatul EliteGym este de a începe treptat exercițiile fizice, fără să forțezi nota. Poți începe cu https://elitegym.ro/disciplina/pilates-galati/. Exercițiile din Pilates tonifiază musculatura întregului corp, dar în special pe cea abdominala, iar în cazul proaspetelor mamici, știți că după naștere, abdomenul arată ca o minge dezumflată. Mușchii acestuia sunt flasci și depărtați, tocmai de aceea sunt recomandate exercițiile Pilates,  pentru că tonifiază și dă viață abdomenului după sarcină. Pilatesul este o formă ideală de antrenament pentru proaspetele mămici, practic dă viață mușchilor, mai ales după o lungă perioadă de repaos.
De asemenea, după naștere corpul are nevoie de o mobilitate articulară crescută, de tonifierea mușchilor posturali, de stimularea sistemului  limfatic. Plusul exercițiilor efectuate la https://elitegym.ro/disciplina/pilates-galati/ este că ajută la diminuarea durerilor de spate prin corectarea posturii  și reeducarea atitudinii posturale. Exercițiile sunt efectuate lent și controlat și sunt corelate cu respirația care este foarte importantă, astfel încat consumul energetic să fie ponderat.
După doar două luni poți începe la recomandarea medicului exercițiile de pilates, dar poți apela și la tratamente de recuperare post natală la https://interbeauty.ro/recuperare-medicala/. Ultratone Futura Pro este unul dintre cele mai performante sisteme pentru recuperare corporală  post natală.  Acest tip de recuperare dar si multiplele tratamente de remodelare corporală sunt destinate intaririi si tonifierii uterului tinerei mame, a tonifierii abdomenului, șoldurilor și coapselor. Datorită stimularii bioptice concentrate acest program îți va remodela corpul și întări tonusul pielii și a musculaturii încă de la primele ședințe.
Vino la EliteGym și https://interbeauty.ro/ și începe recuperarea de după naștere. Bucură-te de un corp ca înainte de bebe și poartă hainele care îți plac.