Vreau să slăbesc! Antrenament cardio înainte sau la sfârșit de antrenament?

Probabil ți-ai adresat de mai multe ori această întrebare, când este bine să desfășori antrenamentul cardio, înainte sau la sfârșitul antrenamentului cu greutăți. De îndată ce ai ajuns în sala de fitness ai început imediat antrenamentul cardio pentru că așa ai auzit tu la prieteni, sau așa ai văzut la ceilalți din sală.

Experții EliteGym îți recomandă să îi consulți atunci când ai o astfel de nelămurire pentru a executa corect orice antrenament.
Majoritatea celor care vine la sală preferă să își facă mai întât antrenamentul cardio (bandă, pedalat), și mai apoi să înceapă antrenamentul cu greutăți.

Rațiunile pe care le consideră sunt următoarele: după antrenamentul de forță nu mai au răbdare să se așeze pe bandă sau pe bicicletă. De asemenea, consideră că acest lucru le încălzește corpul pentru antrenamentele cu greutăți.
Pe de altă parte, poți observa în sala de antrenemant că există principiul antrenamentului cardio după greutăți pe principiul că energia cea mai mare trebuie folosită pentru forță.

Ei bine, acum urmeză întrebarea la care tot te gândești atunci când vii la sală pentru a slăbi și a te menține în forță: cardio înainte sau după antrenemantul cu greutăți?

Echipa EliteGym te ajută să descoperi modalitatea cea mai potrivită pentru a slăbi. De aceea, recomandarea noastră este de a începe orice antrenament cu acelea de tip circuit, folosind greutăți mici, iar la sfârșit, în ultimele 40 de minute să urmezi un antrenament cardio, zona fat burn. De asemenea, se recomandă executarea antrenamentului cardio după antrenamentul cu greutati, pentru că vine cu o serie de avantaje – principalul fiind că veți face exercițiile cu greutăți in conditii mult mai sigure și cu un nivel de energie maxim.
Un alt avantaj pe care îl are antrenamentul cardio la sfârșitul celui cu greutăți este că vor fi reduse rezervele de glicogen din sânge prin folosirea carbohidraților ca sursă de energie inițială, pregătind astfel corpul pentru arderea de grăsimi în timpul antrenamentului cardio.

Însă, un lucru este clar, antrenamentul cardio combinat cu cel cu greutăți dă rezultate vizibile în procesul de slăbire.

Încă un lucru pe care ar trebui să îl știi atunci când îți dorești să pierzi din țesutul adipos: dieta și antrenamentul cu greutăți. Aceasta este cheia pentru a scădea din țesutul adipo, și nu din masa musculară, pentru că, doar antrenamentele cardio lungi sunt dușmanul masei musculare.
Antrenamentul cardio executat după cel cu greutăți te va juta să arzi mai multă grăsime în timpul antrenamentului, maximizează stimularea musculară, deci vei arde mai multe calorii si in perioada de refacere, pe termen mediu și lung.

Vino la EliteGym și antrenează-te pentru a obține rezultate de lungă durată. Combină antrenamnetul cardio cu cel cu greutăți, și bucură-te de un corp care arată și se simte bine.