Vrei să te tonifiezi rapid?

Dacă ai început să citești înseamnă că vrei!

Mai ales pentru că în ziua de astăzi, imediat după obiectivul “slăbire”, “tonusul muscular” este un scop pe care îl întâlnesc tot mai des la persoanele care apelează la ajutorul meu în sala de fitness. Iar cel mai probabil, în scurt timp, tonusul muscular va deveni “most wanted” pe lista preferințelor celor care merg la sală. Îmi pare rău că o să te dezamăgesc și de data asta… mai ales pentru că am pus titlul ăla atrăgător. Dar trebuie să fac cumva să îți atrag atenția, așa că pregătește-te să citești următoarea propoziție: Tonusul muscular NU există!!!
Nu te așteptai la asta, nu!? Termenul de “tonifiere” este folosit greșit, de cele mai multe ori, pentru că prin definiție ”tonusul muscular” reprezintă starea involuntară de semi-contracție pe care un mușchi și-o păstrează după un antrenament intens. Adică după ce te antrenezi intens, mușchii tăi rămân “tari” maaaaxim 3 zile, în funcție de cât de mult te-ai antrenat. Așa că nu ai cum să vii la sală, să tragi tare vreo câteva săptămâni, să te tonifiezi și după aia să o lași mai moale o vreme, pentru că starea de tonus este una temporară și trebuie întreținută prin antrenamente. Rezultă o chestie simplă: Vrei să fii “tare” toată viața? Bagă sală toată viața!!!

Aaa… am uitat, dacă vrei să fii tonifiat tot timpul nu mai trebuie să dormi! Pentru că în somn corpul experimentează o cădere bruscă în tonus :)) Vestea bună este că îți revii dimineața.
Așa că, dacă vrei tonus muscular, scapă de stratul de grăsime de deasupra mușchilor printr-o alimentație corectă și antrenamente cardio, iar apoi ca să îți întărești musculatura “tragi de fiare” toată viața! E atât de simplu. Dacă nu crezi, vino la sală să vezi.

Te aștept la EliteGym!

Citeste si: Simte energia, ritmul și exuberanța clasei de Aerobic, la EliteGym!