Yoga- remediu pentru creier

Yoga a devenit tot mai populară printre disciplinele practicate în sala de fitness, având nenumărate beneficii asupra stării tale de sănătate. Cercetătorii au descoperit faptul că această disciplină inedită, practicată 20 de minute pe zi, ajută creierul să funționeze mai bine, comparativ cu disciplinele care doar îți lasă corpul tonifiat.

Yoga ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, ajută creierul să se calmeze, să elimine stresul acumulat de peste zi și să îl facă să funcționeze în parametri optimi. Protejarea sănătății mentale, ar trebui să fie principala ta ocupație. Mulți factori degenerează creierul, permițând tulburărilor psihiatrice să se instaleze. Yoga este cea mai bună formă de exercițiu care îmbunătățește funcția creierului. Această disciplină reglează nervul vagului care se ocupă de starea de spirit care se ocupă de starea de spirit și stresul corpului. De asemenea, facilitează modelele de respirație adecvate, care ajută la calmarea corpului și revigorarea minții.

Există 6 tipuri de Yoga, care te vor ajută să îți menții creierul sănătos.

  1. Hatha Yoga este cea mai cunoscută. Acest stil se referă la practica fizică prin posturi (asane), fiind creată pentru pentru a alina și calma corpul și mintea. Majoritatea tipurilor de yoga derivă din acest tip principal: Ashtanga, Vinyasa, Power Yoga, Iyengar, Bikram.
  2. Ashantaga presupune o mulțime de posturi care se repetă și tehnici de respirație, care îți ajută creierul să rămână sănătos.
  3. Vinyasa presupune mișcării executate în paralel cu tehnici de respirație.Fiecărei posturi îi este asociată o tehnică specifică de respirație.
  4. Power Yoga- yoga executată într-un ritm dinamic.
  5. Iyengar- folosirea accesoriilor precum blocuri de yoga, perne, curele, scaune.
  6. Bikram înseamnă o serie de 26 de posturi, practicate într-o cameră încălzită la 40 de grade.

Yoga îți stimulează producția de hormoni responsaibili pentru starea ta de bine. Vei fi mai răbdător, vei căpăta un echilibru interior, vei renunța la prejudecăți sau inhibiții.

Cu ajutorul yoga vei învăța să renunți la lucrurile și la gândurile care îți fac rău. Viața este scurtă și trebuie să facem tot ce ne stă în putință să o trăim cu pasiune. Pe salteaua de yoga, vei învăța să renunți la lucrurile nagtive: regrete, dezamăgiri, răzbunări, relații inutile și la tenațiile care îți fac rău.

Vino și tu la EliteGym la clasele de Yoga și vei învăța să fii mai fericit, vei învăța să fii mai bun, să stăpânești autocontrolul, te vei accepta așa cum ești.

Inveți să fii mai bun!